Block title

Годинник

Пошук

Вхід на сайт

Календар

Архів записів

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 10

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 21.09.2024, 05:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя української мови та літератури Русняк Олесі Іванівни
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Грудень » 17 » Андріївські вечорниці!
22:28
Андріївські вечорниці!

З давніх-давен зверталися українці по допомогу до Бога, до святих апостолів, вірили в їхню силу  і благодать. Одним із таких апостолів був Андрій Первозваний. Це перший учень Ісуса Христа, який без вагань прийняв його вчення і був наділений властивостями зцілення. Хворі, каліки, незрячі після зустрічі з ним ставали здоровими. Люди вірили, що саме в ніч народження апостола можуть збутися ті бажання, які омріяв кожен. Проте, все загадане збудеться тільки тоді, коли в нього віриш.

З вірою, із своїми найзаповітнішими мріями і з любов’ю до традицій рідного краю вирішили відсвяткувати Андріївські вечорниці учні Вербської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Організаторами дійства були учні 6-Б класу і класний керівник Русняк Олеся Іванівна. Діти вперше не тільки ознайомилися з традиціями, пов’язаними із святкуванням Андріївських вечорниць, а й стали їх активними учасниками. Господиня разом з дівчатами доброзичливо зустрічали гостей та батьків українською колядкою, запашною калитою  і смачними варениками. Щирим сміхом віддячили глядачі  за дотепні небилиці про рай і пекло для справжніх козаків. Кмітливість і розум  зуміли показати учні в конкурсі прислів’їв і приказок. Справжньою кульмінацією свята стали спроби хлопців, а потім й дівчат в ролі пана Калитинського і пана Коцюбинського вкусити калиту. Не забули і про ворожіння, адже кожен хоче дізнатися, що його чекає у майбутньому. На завершення свята прозвучала спільна коляда.

 Для всіх присутніх традиції ожили. А ми, як нащадки славного роду, повинні зробити все для того, щоб ця невичерпна скарбниця мудрості не пішла у забуття, а обереги національної пам’яті живими вогниками горіли у серцях наших дітей.

Переглядів: 236 | Додав: Rusukr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024